Kanderade nötter

Table
  1. Kanderade nötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kanderade nötter

Ingredienser:

  • 500 g blandade nötter (ex. valnötter, mandlar, cashewnötter)
  • 200 g socker
  • 1 dl vatten
  • En nypa salt
You may also be interested in:  Kycklingmarinad

Gör så här:

  1. Häll vatten och socker i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har löst sig helt.
  2. Lägg i nötterna och rör om tills de är väl täckta av sockerlagen.
  3. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och sprid ut dem jämnt.
  4. Baka i ugnen på 150°C i cirka 15-20 minuter, eller tills nötterna har blivit krispiga och fått en fin gyllene färg.
  5. Ta ut nötterna från ugnen och låt dem svalna helt.
  6. Förvara de kanderade nötterna i en lufttät burk eller påse.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé med gräddig sås och pasta

Fika med dessa fantastiska kanderade nötter och njut!

Tryffelpasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up