Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Table
  1. Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Ingredienser:

  • 1 spetskålshuvud
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Skär spetskålen i klyftor och lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
  3. I en skål, blanda ihop sojasås, ingefära, olivolja, hackad vitlök, salt och peppar.
  4. Ringla såsblandningen över spetskålen och se till att alla klyftorna är väl täckta.
  5. Baka i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills kålen är mjuk och får en gyllene färg.
  6. Ta ut från ugnen och servera direkt.
Torkade äppelringar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up