Kryddig köttfärsgryta med yoghurt
Kryddig köttfärsgryta med yoghurt
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl yoghurt
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Tillagning:
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka.
- Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
- Tillsätt paprika och kryddor (paprikapulver, spiskummin, chilipulver) och stek i ytterligare någon minut.
- Häll i krossade tomater och låt grytan puttra på låg värme i cirka 15-20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera den kryddiga köttfärsgrytan med en klick yoghurt på toppen.
Tips: Servera grytan med ris eller pitabröd för en komplett måltid.