Kryddig köttfärsgryta med yoghurt

Table
  1. Kryddig köttfärsgryta med yoghurt
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Kryddig köttfärsgryta med yoghurt

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl yoghurt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Lysande gul fiskgryta

Tillagning:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
  3. Tillsätt paprika och kryddor (paprikapulver, spiskummin, chilipulver) och stek i ytterligare någon minut.
  4. Häll i krossade tomater och låt grytan puttra på låg värme i cirka 15-20 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera den kryddiga köttfärsgrytan med en klick yoghurt på toppen.
You may also be interested in:  Kålpudding på klassiskt vis

Tips: Servera grytan med ris eller pitabröd för en komplett måltid.

Vegolasagne med majs och soltorkad tomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up