Slottsstek
Recept på Slottsstek
Ingredienser:
- 1,5 kg benfri fläskkarré
- 2 msk smör
- 2 gula lökar, skivade
- 4 dl köttbuljong
- 2 dl grädde
- 2 msk dijonsenap
- 1 tsk torkad timjan
- salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Salta och peppra fläskkarrén.
- Hetta upp smöret i en ugnssäker gryta eller stekpanna.
- Bryn fläskkarrén runt om tills den får fin färg.
- Ta upp fläskkarrén och lägg åt sidan.
- I samma gryta, stek löken tills den mjuknar.
- Tillsätt köttbuljong, grädde, dijonsenap och timjan. Rör om väl.
- Lägg tillbaka fläskkarrén i grytan.
- Täck grytan med lock och stek i ugnen i ca 1,5-2 timmar, eller tills fläskkarrén är mört och genomstekt.
- Ta ut grytan från ugnen och låt vila i 10 minuter.
- Skär fläskkarrén i skivor och servera med sås och valfria tillbehör.
Tips: Servera Slottssteken med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt för en klassisk svensk måltid.