Tomatbräserad salladslök med timjan

Table
  1. Recept: Tomatbräserad salladslök med timjan
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Tomatbräserad salladslök med timjan

Ingredienser:

  • 500g salladslök
  • 400g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tillagning:

  1. Skölj och rensa salladslöken noga. Skär bort de gröna topparna och dela lökarna på längden.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
  3. Tillsätt den hackade vitlöken och stek i cirka 1 minut, tills den blir mjuk och doftar gott.
  4. Tillsätt salladslöken i stekpannan och stek i ytterligare 2-3 minuter, eller tills den blir lätt brynt.
  5. Häll i de krossade tomaterna och tillsätt timjan, salt och svartpeppar. Rör om för att blanda väl.
  6. Sänk värmen till låg och låt salladslöken bräsera i tomatsåsen i cirka 10-15 minuter, eller tills den är mjuk och smakrik.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Servera den tomatbräserade salladslöken med timjan som en delikat tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Ugnsbakad falukorv
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up