Syltade gröna tomater

Table
  1. Syltade gröna tomater
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Syltade gröna tomater

Ingredienser:

  • 1 kg gröna tomater
  • 500 g socker
  • 1 dl ättika
  • 1 kanelstång
  • 3 kryddnejlikor
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör så här:

  1. Tvätta och skär tomaterna i skivor.
  2. I en stor kastrull, blanda socker och ättika och Låt koka upp.
  3. Tillsätt tomatskivorna, kanelstång och kryddnejlikor i kastrullen.
  4. Låt sylten småputtra på medelvärme i cirka 30 minuter
  5. När sylten tjocknar, ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
  6. Fyll steriliserade glasburkar med sylten och förslut ordentligt.
  7. Förvara i kylskåp och låt sylten mogna i minst en vecka innan servering.
You may also be interested in:  Flygande Jacob

Serveringsförslag: Syltade gröna tomater passar utmärkt som tillbehör till ostbrickor, på smörgåsar eller som en spännande ingrediens i sallader.

Asiatisk lax med sojamajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up