Syltade gröna tomater
Syltade gröna tomater
Ingredienser:
- 1 kg gröna tomater
- 500 g socker
- 1 dl ättika
- 1 kanelstång
- 3 kryddnejlikor
Gör så här:
- Tvätta och skär tomaterna i skivor.
- I en stor kastrull, blanda socker och ättika och Låt koka upp.
- Tillsätt tomatskivorna, kanelstång och kryddnejlikor i kastrullen.
- Låt sylten småputtra på medelvärme i cirka 30 minuter
- När sylten tjocknar, ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
- Fyll steriliserade glasburkar med sylten och förslut ordentligt.
- Förvara i kylskåp och låt sylten mogna i minst en vecka innan servering.
Serveringsförslag: Syltade gröna tomater passar utmärkt som tillbehör till ostbrickor, på smörgåsar eller som en spännande ingrediens i sallader.