Frasvåfflor med rårörda bär och grädde
Frasvåfflor med rårörda bär och grädde
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- smör till stekning
- friska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
- vispad grädde
Gör så här:
- I en stor skål, blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
- Tillsätt ägg och hälften av mjölken. Rör om väl för att undvika klumpar.
- Tillsätt resten av mjölken och rör om igen tills smeten är jämn och slät.
- Låt smeten vila i ca 10 minuter så att den kan svälla.
- Pensla våffeljärnet med smör och värm det.
- Grädda våfflorna enligt våffeljärnets instruktioner tills de är gyllenbruna och frasiga.
- När våfflorna är klara, servera dem med rårörda bär och vispad grädde.
- För att göra rårörda bär, mosa några av bären lätt med en gaffel tillsammans med lite socker för att söta upp dem.
- Servera våfflorna varma tillsammans med de rårörda bären och en klick vispad grädde på toppen.