Frasvåfflor med rårörda bär och grädde

Table
  1. Frasvåfflor med rårörda bär och grädde
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Frasvåfflor med rårörda bär och grädde

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • smör till stekning
  • friska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
  • vispad grädde
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Gör så här:

  1. I en stor skål, blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
  2. Tillsätt ägg och hälften av mjölken. Rör om väl för att undvika klumpar.
  3. Tillsätt resten av mjölken och rör om igen tills smeten är jämn och slät.
  4. Låt smeten vila i ca 10 minuter så att den kan svälla.
  5. Pensla våffeljärnet med smör och värm det.
  6. Grädda våfflorna enligt våffeljärnets instruktioner tills de är gyllenbruna och frasiga.
  7. När våfflorna är klara, servera dem med rårörda bär och vispad grädde.
  8. För att göra rårörda bär, mosa några av bären lätt med en gaffel tillsammans med lite socker för att söta upp dem.
  9. Servera våfflorna varma tillsammans med de rårörda bären och en klick vispad grädde på toppen.

Tomatkokt matvete
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up