Grillade vannameiräkor i salladsblad

Table
  1. Recept: Grillade vannameiräkor i salladsblad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Grillade vannameiräkor i salladsblad

Ingredienser:

  • Vannameiräkor (ca 500 g)
  • Salladsblad (1 huvud)
  • Olivolja (2 msk)
  • Vitlök (2 klyftor, finhackade)
  • Färsk citronsaft (1 msk)
  • Havssalt (efter smak)
  • Malen svartpeppar (efter smak)

Tillagning:

  1. Tina vannameiräkorna om de är frysta.
  2. Blanda olivolja, vitlök, citronsaft, havssalt och svartpeppar i en skål.
  3. Lägg vannameiräkorna i marinaden och låt dem marinera i ca 15 minuter.
  4. Grilla räkorna på hög värme i ca 2-3 minuter på varje sida eller tills de blir rosa och genomstekta.
  5. Ta bort räkorna från grillen och låt dem vila i några minuter.
  6. Ta salladens stora blad och använd dem som "tortillas" för att rulla in de grillade vannameiräkorna.
  7. Servera genast och njut!

Tips:

You may also be interested in:  Moussaka

För extra smak kan du servera med en god dressing, som t.ex. en citrusvinaigrette.

Du kan också lägga till lite avokado, skivade tomater och andra grönsaker för att göra rätten mer fyllig och näringsrik.

Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up