Jazzig chili

Table
  1. Recept på Jazzig Chili
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Jazzig Chili

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 burk kidneybönor (400 g)
  • 1 burk majs (200 g)
  • 2 msk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Stek köttfärsen i en stor kastrull eller gryta tills den får fin färg.
  2. Tillsätt hackad lök och vitlök, och fräs tills löken blir mjuk.
  3. Häll i krossade tomater, kidneybönor och majs. Rör om väl.
  4. Tillsätt chilipulver, paprikapulver, spiskummin och oregano. Blanda väl.
  5. Låt chilin puttra på medelvärme i cirka 20-30 minuter, eller tills smakerna har blandat sig ordentligt.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera den jazziga chilin med tortillachips eller varma tortillabröd.
You may also be interested in:  Grekisk skinkstek

Tip: För extra jazzighet kan du toppa chilin med finhackad koriander och en sked crème fraiche.

Veganska våfflor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up