Jazzig chili
Recept på Jazzig Chili
Ingredienser:
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 burk kidneybönor (400 g)
- 1 burk majs (200 g)
- 2 msk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek köttfärsen i en stor kastrull eller gryta tills den får fin färg.
- Tillsätt hackad lök och vitlök, och fräs tills löken blir mjuk.
- Häll i krossade tomater, kidneybönor och majs. Rör om väl.
- Tillsätt chilipulver, paprikapulver, spiskummin och oregano. Blanda väl.
- Låt chilin puttra på medelvärme i cirka 20-30 minuter, eller tills smakerna har blandat sig ordentligt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera den jazziga chilin med tortillachips eller varma tortillabröd.
Tip: För extra jazzighet kan du toppa chilin med finhackad koriander och en sked crème fraiche.