Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Ingredienser:
- 500 g vetemjöl
- 25 g jäst
- 3 dl mjölk
- 3 msk socker
- 50 g smör
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt.
- Häll den fingervarma mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen löser sig.
- Tillsätt socker och salt, och rör om väl.
- Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och arbeta degen väl tills den släpper från bunkens kanter.
- Täck degen med en bakduk och låt den jäsa i ca 30 minuter.
- Välj vilken typ av deg du vill baka (ex. bullar, frallor, kanelbullar) och fortsätt med nästa steg i ditt recept.
Det här är ett enkelt och grundläggande recept på vetedeg som kan användas som bas för olika bakverk. Variera detta grundrecept genom att smaksätta degen med exempelvis kardemumma eller kanel för att få olika varianter av bullar.