Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Table
  1. Bulldeg - grundrecept på vetedeg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt.
  3. Häll den fingervarma mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen löser sig.
  4. Tillsätt socker och salt, och rör om väl.
  5. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och arbeta degen väl tills den släpper från bunkens kanter.
  6. Täck degen med en bakduk och låt den jäsa i ca 30 minuter.
  7. Välj vilken typ av deg du vill baka (ex. bullar, frallor, kanelbullar) och fortsätt med nästa steg i ditt recept.
You may also be interested in:  Brunsås

Det här är ett enkelt och grundläggande recept på vetedeg som kan användas som bas för olika bakverk. Variera detta grundrecept genom att smaksätta degen med exempelvis kardemumma eller kanel för att få olika varianter av bullar.

Kryddig köttfärssås med curry och kanel
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up