Bondomelett med tomatsallad
Bondomelett med tomatsallad
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 lök, hackad
- 2 potatisar, skalade och skivade
- 100 g rökt skinka, skuren i bitar
- Salt och peppar efter smak
- 4 stora tomater, skivade
- 1/2 gurka, skivad
- 1 rödlök, skivad
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- Färsk basilika, för garnering
Gör så här
- I en skål, vispa ägg och mjölk tills det blir väl blandat. Krydda med salt och peppar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, potatis och skinka. Stek tills potatisen är gyllenbrun och genomstekt.
- Häll äggsmeten över potatisblandningen i stekpannan. Stek på låg värme tills omeletten är fast och gyllenbrun på båda sidor.
- Under tiden kan du förbereda tomatsalladen. Blanda tomater, gurka och rödlök i en skål. Tillsätt olivolja, balsamvinäger, salt och peppar efter smak. Blanda väl.
- Servera bondomeletten med tomatsallad och garnera med färsk basilika.
Tips
Om du vill kan du lägga till andra grönsaker i bondomeletten, som paprika eller svamp.