Bondomelett med tomatsallad

Table
  1. Bondomelett med tomatsallad
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Bondomelett med tomatsallad

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 lök, hackad
  • 2 potatisar, skalade och skivade
  • 100 g rökt skinka, skuren i bitar
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 stora tomater, skivade
  • 1/2 gurka, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Färsk basilika, för garnering

Gör så här

  1. I en skål, vispa ägg och mjölk tills det blir väl blandat. Krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, potatis och skinka. Stek tills potatisen är gyllenbrun och genomstekt.
  3. Häll äggsmeten över potatisblandningen i stekpannan. Stek på låg värme tills omeletten är fast och gyllenbrun på båda sidor.
  4. Under tiden kan du förbereda tomatsalladen. Blanda tomater, gurka och rödlök i en skål. Tillsätt olivolja, balsamvinäger, salt och peppar efter smak. Blanda väl.
  5. Servera bondomeletten med tomatsallad och garnera med färsk basilika.
You may also be interested in:  Hallongrottor

Tips

Om du vill kan du lägga till andra grönsaker i bondomeletten, som paprika eller svamp.

Shepherd's pie
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up