Lappskojs på skav

Table
  1. Recept: Lappskojs på skav
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Lappskojs på skav

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • 400 g tunt skav av ren- eller älgkött
  • 1 gul lök
  • Smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • Salt och peppar
  • Lingonsylt

You may also be interested in:  Spaghetti och köttfärssås

Tillagning:

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. Strimla löken och stek den i en stekpanna med smör/margarin tills den blir mjuk och glansig.
  3. Tillsätt skavet och stek tills det får färg.
  4. Tillsätt potatisen och stek på medelhög värme tills den är mjuk och genomstekt.
  5. Häll över mjölken och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i några minuter tills det blir en krämig konsistens.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Ta av från värmen och servera med lingonsylt.
You may also be interested in:  Scones

Tips:

Servera Lappskojs på skav med en sallad och knäckebröd. Du kan också lägga till valfria grönsaker eller kryddor för att variera smaken.

Lökpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up