Ragu bolognese
Recept: Ragu Bolognese
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 stor lök, finhackad
- 2 morötter, finhackade
- 2 selleristjälkar, finhackade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl rött vin
- 1 dl vatten
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1/2 tsk socker
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja för stekning
Gör såhär:
- Stek lök, morötter, selleri och vitlök i olivolja i en stor kastrull på medelhög värme tills löken blir genomskinlig och grönsakerna mjuka.
- Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt och har fått fin färg.
- Tillsätt krossade tomater, rött vin, vatten, oregano, basilika, socker, salt och peppar. Rör om och låt det sjuda på låg värme i ca 1-2 timmar, eller tills såsen tjocknar.
- Servera ragun bolognesen över nykokt pasta och toppa med lite riven parmesanost.
Detta recept på ragu bolognese ger en smakrik och mustig sås som passar perfekt till pasta. Variera gärna med att lägga till andra grönsaker eller kryddor som du gillar för att göra det till ditt eget.