Ragu bolognese

Table
  1. Recept: Ragu Bolognese
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Ragu Bolognese

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 morötter, finhackade
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja för stekning
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör såhär:

  1. Stek lök, morötter, selleri och vitlök i olivolja i en stor kastrull på medelhög värme tills löken blir genomskinlig och grönsakerna mjuka.
  2. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  3. Tillsätt krossade tomater, rött vin, vatten, oregano, basilika, socker, salt och peppar. Rör om och låt det sjuda på låg värme i ca 1-2 timmar, eller tills såsen tjocknar.
  4. Servera ragun bolognesen över nykokt pasta och toppa med lite riven parmesanost.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Detta recept på ragu bolognese ger en smakrik och mustig sås som passar perfekt till pasta. Variera gärna med att lägga till andra grönsaker eller kryddor som du gillar för att göra det till ditt eget.

Operabakelse
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up