Turkisk kebab med tomatsallad

Table
  1. Turkisk kebab med tomatsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Turkisk kebab med tomatsallad

Ingredienser:

  • 500g nötfärs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 pitabröd
  • För tomatsalladen:
  • 4 tomater, tärnade
  • 1 gurka, tärnad
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 1/2 kruka färsk persilja, hackad
  • 1/2 kruka färsk mynta, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Köttfärssoppa

Gör så här:

  1. Blanda nötfärsen med rödlök, vitlök, paprikapulver, spiskummin, oregano, salt och peppar i en skål. Knåda väl tills kryddorna är jämnt fördelade.
  2. Forma färsen till små kebabrullar och trä dem på spett. Grilla dem på medelhög värme i ca 10 minuter, eller tills de är genomstekta.
  3. För tomatsalladen, blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kebabspetten med pitabröd och tomatsallad.
Spaghetti bolognese
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up