Långkokt högrev

Table
  1. Recept: Långkokt högrev
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Långkokt högrev

Ingredienser:

  • 1,5 kg högrev
  • 2 stora gula lökar, hackade
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl rött vin
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 st morötter, skivade
  • 2 st selleristjälkar, skivade
  • 1 st timjankvist
  • 2 st lagerblad
  • olivolja för stekning
  • salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. 1. Värm olivolja i en stor gryta över medelhög värme.
  2. 2. Bryn högrevet på alla sidor tills det får en fin stekyta. Ta sedan ut köttet från grytan och lägg åt sidan.
  3. 3. Tillsätt hackad lök och vitlök till grytan och stek tills det blir mjukt och genomskinligt.
  4. 4. Häll i rött vin och låt det koka upp, skrapa samtidigt botten av grytan för att lösa upp eventuella bitar.
  5. 5. Lägg tillbaka högrevet i grytan tillsammans med köttbuljong, skivade morötter, selleri, timjankvist och lagerblad.
  6. 6. Sänk värmen till låg och låt grytan sjuda under lock i ca 3-4 timmar, eller tills köttet blir mört och faller isär.
  7. 7. Ta bort köttet från grytan och dra isär det i mindre bitar med hjälp av två gafflar.
  8. 8. Sila av den återstående såsen och koka upp den i en separat kastrull tills den tjocknar något.
  9. 9. Tillsätt det uppträdda köttet i såsen och låt det värmas igenom.
  10. 10. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Servera det långkokta högrevet med kokt potatis eller rotsaker och njut av den smakrika rätten!

Tahini
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up