Marängbotten

Table
  1. Marängbotten
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Marängbotten

Ingredienser:

  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk ättikssprit
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  3. Tillsätt sockret lite åt gången under fortsatt vispning tills det blir blankt och hårt.
  4. Rör ned ättikssprit och vaniljsocker försiktigt.
  5. Bred ut marängsmeten i en rund form, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills marängbotten är torr och krispig.
  7. Låt svalna helt innan du tar ur formen.

Tips:

You may also be interested in:  Fransk potatissallad

För att ge marängbotten extra smak kan du tillsätta finrivet citron- eller apelsinskal i smeten eller strö hackade nötter över marängen innan du gräddar den.

Enkel västerbottenpaj med smördeg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up