Pizza bianca med potatis och palsternacka

Table
  1. Recept: Pizza bianca med potatis och palsternacka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Pizza bianca med potatis och palsternacka

Ingredienser:

  • 500 g pizzadeg
  • 2 stora potatisar
  • 1 stor palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl riven ost
  • Färsk rosmarin
  • Flingsalt och svartpeppar
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör så här:

  1. Skala och skiva potatis och palsternacka tunt.
  2. Kavla ut pizzadegen till önskad tjocklek på en bakplåtspapper klädd plåt.
  3. Pensla pizzadegen med olivolja.
  4. Fördela de tunna potatis- och palsternacksskivorna jämnt över degen.
  5. Strö över riven ost.
  6. Tillsätt färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar efter smak.
  7. Grädda i förvärmd ugn på 220 °C i cirka 15-20 minuter tills pizzan är gyllenbrun och knaprig.
  8. Ta ut pizzan från ugnen och låt svalna något innan servering.
  9. Skär pizzan i bitar och servera den som den är eller med en sallad som tillbehör.
Fondue
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.