Ugnsstekt torsk med äggsås

Table
  1. Ugnsstekt torsk med äggsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsstekt torsk med äggsås

Ingredienser:

  • 4 portionsbitar torskfilé
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 4 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg torskfiléerna i en ugnsform och salta och peppra dem.
  3. Stek fisken i ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills den är genomstekt och får en fin gyllene färg.
  4. Under tiden kan du förbereda äggsåsen genom att smälta smöret i en kastrull.
  5. Tillsätt vetemjölet under omrörning och låt det fräsa i några minuter.
  6. Häll i mjölken och grädden, och fortsätt röra om tills såsen blir tjock och krämig.
  7. Knäck äggen i såsen och rör om försiktigt tills de är helt blandade.
  8. Låt såsen sjuda i några minuter tills äggen har kokat klart.
  9. Smaka av såsen med salt och peppar.
  10. Servera den ugnsstekta torsken med äggsåsen och gärna lite färsk dill eller persilja på toppen.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Detta recept på ugnsstekt torsk med äggsås är både enkelt att tillaga och smakar underbart! Perfekt för en middag när du vill bjuda på något extra gott.

Snickerskaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up