Tekaka i långpanna

Table
  1. Recept: Tekaka i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Tekaka i långpanna

Ingredienser:

  • 1 kg vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 6 dl mjölk
  • 125 g smör, rumstempererat

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
  2. Smula jästen i en annan bunke.
  3. Värm mjölken till fingervarm temperatur och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig.
  4. Häll mjöl- och sockerblandningen över jästblandningen.
  5. Tillsätt smöret och arbeta degen väl tills den blir smidig och elastisk.
  6. Täck bunken med en fuktig handduk och låt degen jäsa i ca 1 timme.
  7. Sätt ugnen på 250°C.
  8. Kavla ut degen på en smord långpanna.
  9. Pensla degen med mjölk.
  10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.
  11. Tekakan kan serveras ljummen eller kall.
You may also be interested in:  Hallongrottor

Välkommen att njuta av en fantastiskt god och saftig tekaka i långpanna!

Chimichurri
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up