Tekaka i långpanna
Recept: Tekaka i långpanna
Ingredienser:
- 1 kg vetemjöl
- 50 g jäst
- 1 tsk salt
- 2 msk socker
- 6 dl mjölk
- 125 g smör, rumstempererat
Gör så här:
- Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
- Smula jästen i en annan bunke.
- Värm mjölken till fingervarm temperatur och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig.
- Häll mjöl- och sockerblandningen över jästblandningen.
- Tillsätt smöret och arbeta degen väl tills den blir smidig och elastisk.
- Täck bunken med en fuktig handduk och låt degen jäsa i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Kavla ut degen på en smord långpanna.
- Pensla degen med mjölk.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.
- Tekakan kan serveras ljummen eller kall.
Välkommen att njuta av en fantastiskt god och saftig tekaka i långpanna!