Finsk morotslåda 

Table
  1. Finsk morotslåda
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Finsk morotslåda

Ingredienser:

  • 1 kg morötter
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Skala och skär morötterna i tunna skivor.
  2. Koka upp morötterna i lättsaltat vatten tills de blir mjuka.
  3. Häll av vattnet och mosa morötterna.
  4. I en separat kastrull, smält smöret och tillsätt ströbröd.
  5. Stek ströbrödet i smöret tills det får en gyllene färg.
  6. Tillsätt socker, mjölk, grädde, kardemumma, vaniljsocker och salt till ströbrödssmeten.
  7. Rör om ordentligt och tillsätt sedan den mosade moroten.
  8. Smaka av smeten och tillsätt mer socker om önskat.
  9. Häll morotsblandningen i en smord ugnsform och grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter, eller tills ytan blivit gyllene.
  10. Ta ut lådan från ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Tips:

Finsk morotslåda kan serveras både som en sidorätt eller som ett vegetariskt alternativ till huvudrätt. Prova gärna att servera den tillsammans med lingonsylt eller vispad grädde.

Caesarsallad med kyckling och bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up