Honungsstekt ananas

Table
  1. Recept: Honungsstekt ananas
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Honungsstekt ananas

Ingredienser:

  • 1 ananas
  • 2 msk honung
  • 1 tsk smör

Gör så här:

  1. Skär bort toppen och botten av ananasen och skala den.
  2. Skär ananasen i skivor, cirka 1 cm tjocka.
  3. Smält smöret i en stekpanna över medelvärme.
  4. Lägg i ananasskivorna och stek dem i ca 1 minut på varje sida tills de får fin färg.
  5. Ringla över honungen och låt den smälta och karamellisera ananasen i ytterligare 1 minut.
  6. Ta bort från värmen och låt svalna något.
  7. Servera ananasen varm som den är, eller tillsammans med glass eller vaniljsås.
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up