Grekiska köttbullar i tomatsås

Table
  1. Grekiska köttbullar i tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Grekiska köttbullar i tomatsås

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 400g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • Färsk basilika, hackad (till servering)

You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Mixa lök, vitlök, ströbröd, ägg, oregano, mynta, salt och svartpeppar i en matberedare tills det blir en jämn massa.
  2. Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt den mixade lök- och kryddblandningen. Blanda väl.
  3. Forma små bollar av köttfärsblandningen och lägg dem på en tallrik.
  4. Stek köttbullarna i olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg på ytan.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten och socker i stekpannan. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 15-20 minuter, så att såsen tjocknar något.
  6. Servera köttbullarna med tomatsåsen och strö över färsk basilika.

Notering: Dessa grekiska köttbullar passar utmärkt som huvudrätt tillsammans med kokt ris eller färskad potatis och en god sallad. Smaklig måltid!

Hjortstek med rostad rotselleri stuvad skogssvamp och tranbärschutney
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up