Grekiska köttbullar i tomatsås
Grekiska köttbullar i tomatsås
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad mynta
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 400g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 tsk socker
- Färsk basilika, hackad (till servering)
Gör så här:
- Mixa lök, vitlök, ströbröd, ägg, oregano, mynta, salt och svartpeppar i en matberedare tills det blir en jämn massa.
- Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt den mixade lök- och kryddblandningen. Blanda väl.
- Forma små bollar av köttfärsblandningen och lägg dem på en tallrik.
- Stek köttbullarna i olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg på ytan.
- Tillsätt krossade tomater, vatten och socker i stekpannan. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 15-20 minuter, så att såsen tjocknar något.
- Servera köttbullarna med tomatsåsen och strö över färsk basilika.
Notering: Dessa grekiska köttbullar passar utmärkt som huvudrätt tillsammans med kokt ris eller färskad potatis och en god sallad. Smaklig måltid!