Tom yam goong

Table
  1. Tom yam goong
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tom yam goong

Ingredienser:

  • 500 gram räkor, skalade och rensade
  • 1 citrongräs, strimlad
  • 3-4 skivor galangal, skivad
  • 3-4 stora chilifrukter, hackade
  • 1 lime, saften
  • 2 koppar vatten
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 10-15 färska kaffir limeblad
  • 2-3 champinjoner, skivade
  • 1 pak choi, skuren i bitar
  • Lite korianderblad för garnering
You may also be interested in:  Chili con carne

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet i en kastrull.
  2. Tillsätt citrongräs, galangal och chili. Koka i cirka 5 minuter för att få fram smakerna.
  3. Lägg i räkorna och koka tills de är genomstekta.
  4. Tillsätt kaffir limeblad, fisksås och socker. Rör om och koka i ytterligare 2-3 minuter.
  5. Tillsätt champinjoner och pak choi. Koka i 1-2 minuter tills grönsakerna är lite mjuka.
  6. Avsluta med att tillsätta limejuice och rör om försiktigt.
  7. Servera varm och garnera med färska korianderblad.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Tips: Servera Tom yam goong med ångat jasminris för en komplett måltid.

Dumplings med färs och ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up