Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

Table
  1. Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

Ingredienser:

  • 250 g spaghetti
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 msk svartpeppar, färskmalen
  • 1/2 dl pasta vatten
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
You may also be interested in:  Chili con carne

Gör såhär:

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1/2 dl av pastavattnet innan du häller av vattnet.
  2. I en stor stekpanna, häll olivoljan och värm på medelhög värme.
  3. Tillsätt den färskmalda svartpepparn och stek den i oljan i cirka 1 minut, eller tills den blir aromatisk.
  4. Tillsätt den sparade pastavattnet och koka upp.
  5. Tillsätt den kokta spaghettin i stekpannan tillsammans med den rivna parmesanosten. Rör om tills osten smälter och bildar en krämig sås.
  6. Ta av från värmen och smaka av med lite flingsalt, om det behövs.
  7. Servera genast och njut av den klassiska italienska rätten Cacio e pepe!

Bästa rödvinssåsen
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up