Kimchi

Table
  1. Recept på Kimchi
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Viktigt:

Recept på Kimchi

Ingredienser:

  • 1 stor vitkålshuvud
  • 1/4 kopp havssalt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 1 röd lök
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk gochujangpasta
  • 1 tsk socker
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Tillagning:

  1. Skär vitkålen i mindre bitar och lägg dem i en stor skål.
  2. Tillsätt havssaltet och massera det ordentligt in i vitkålen. Låt det dra i cirka 2 timmar.
  3. Skölj vitkålen noggrant under kallt vatten för att avlägsna överskottssaltet. Låt den rinna av väl.
  4. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och ingefäran.
  5. Skär morötterna och rödlöken i tunna strimlor.
  6. I en stor skål, blanda vitlök, ingefära, morötter, rödlök, fisksås, gochujangpasta och socker.
  7. Tillsätt den avrunna vitkålen och blanda väl med händerna så att alla ingredienser är jämnt fördelade.
  8. Överför kimchin till en ren glasburk och täck med lock.
  9. Låt kimchin fermentera i rumstemperatur i 1-2 dagar för att utveckla smaken.
  10. Förvara kimchin i kylskåp och njut av det som tillbehör till olika rätter.

Viktigt:

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Se till att använda rena redskap och glasburkar för att förhindra oönskad kontaminering under fermenteringsprocessen.

Memma
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up