Kimchi
Recept på Kimchi
Ingredienser:
- 1 stor vitkålshuvud
- 1/4 kopp havssalt
- 4 vitlöksklyftor
- 1 bit färsk ingefära
- 2 morötter
- 1 röd lök
- 2 msk fisksås
- 2 msk gochujangpasta
- 1 tsk socker
Tillagning:
- Skär vitkålen i mindre bitar och lägg dem i en stor skål.
- Tillsätt havssaltet och massera det ordentligt in i vitkålen. Låt det dra i cirka 2 timmar.
- Skölj vitkålen noggrant under kallt vatten för att avlägsna överskottssaltet. Låt den rinna av väl.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna och ingefäran.
- Skär morötterna och rödlöken i tunna strimlor.
- I en stor skål, blanda vitlök, ingefära, morötter, rödlök, fisksås, gochujangpasta och socker.
- Tillsätt den avrunna vitkålen och blanda väl med händerna så att alla ingredienser är jämnt fördelade.
- Överför kimchin till en ren glasburk och täck med lock.
- Låt kimchin fermentera i rumstemperatur i 1-2 dagar för att utveckla smaken.
- Förvara kimchin i kylskåp och njut av det som tillbehör till olika rätter.
Viktigt:
Se till att använda rena redskap och glasburkar för att förhindra oönskad kontaminering under fermenteringsprocessen.