Brioche 

Table
  1. Recept: Brioche
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Serveringstips:

Recept: Brioche

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 10 g salt
  • 10 g torrjäst
  • 200 ml mjölk
  • 4 ägg
  • 200 g osaltat smör, rumstempererat

Tillagning:

  1. Blanda mjöl, socker, salt och torrjäst i en stor bunke.
  2. Värm mjölken i en kastrull tills den når en temperatur på ca 37°C. Tillsätt den varma mjölken i mjölblandningen och rör om.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt att blanda tills degen blir smidig.
  4. Tillsätt smöret i små bitar och knåda degen för hand eller med hjälp av en degblandare tills den blir elastisk och släpper från sidorna av bunken.
  5. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur, eller över natten i kylskåp.
  6. När degen har jäst, dela den i mindre bitar och forma dem till bollar eller platta runda bröd.
  7. Lägg de formade bröden på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa igen i ca 1 timme.
  8. Förvärm ugnen till 190°C.
  9. Pensla brioche-bröden försiktigt med uppvispat ägg och grädda dem i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de blir gyllenbruna.
  10. Ta ut bröden från ugnen och låt dem svalna på ett galler.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Servera brioche-bröden som de är, med smör och sylt, eller använd dem som bas för läckra smörgåsar.

Drömmar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up