Solbullar från Fårö

Table
  1. Recept på Solbullar från Fårö
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Solbullar från Fårö

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 50g socker
  • 10g jäst
  • 2,5dl mjölk
  • 50g smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör så här:

  1. 1. Smula jästen och blanda den med lite av mjölken i en stor bunke.
  2. 2. Värm resten av mjölken tillsammans med smöret tills det smälter.
  3. 3. Tillsätt socker, kardemumma och salt i bunken och rör om.
  4. 4. Häll i den smälta smör- och mjölkblandningen och rör om.
  5. 5. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg.
  6. 6. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  7. 7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig.
  8. 8. Dela degen i ca 10-12 bitar och forma till bullar.
  9. 9. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  10. 10. Sätt ugnen på 225 grader och grädda bullarna i ca 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
  11. 11. Låt bullarna svalna på ett galler och servera dem gärna med lite smör och sylt.

Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up