Pastagratäng med kryddiga korvar

Table
  1. Pastagratäng med kryddiga korvar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pastagratäng med kryddiga korvar

Ingredienser:

  • 400g pasta (valfri sort)
  • 4 kryddiga korvar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400g krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk chiliflakes (kan justeras efter smak)
  • 150g riven ost
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Saffranspannkaka

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är al dente, häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Under tiden, stek korvarna i en stekpanna tills de är genomstekta. Ta sedan ut dem ur pannan och låt dem svalna en kort stund innan du skär dem i skivor.
  3. I samma stekpanna, stek löken och vitlöken tills de är mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano, basilika och chiliflakes till stekpannan. Låt såsen sjuda i cirka 5-10 minuter så att smakerna blandas väl.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar efter behov.
  6. Blanda den kokta pastan med såsen och fördela den i en ugnsform.
  7. Strö korvskivorna över pastan och toppa sedan med den rivna osten.
  8. Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 15-20 minuter eller tills osten är gyllenbrun och bubblig.
  9. Ta ut pastagratängen från ugnen och låt den svalna något innan servering.

Korvlåda med tomat och svamp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up