Renskav med champinjoner och lingon

Table
  1. Recept: Renskav med champinjoner och lingon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Renskav med champinjoner och lingon

Ingredienser:

  • 500g renskav
  • 250g färska champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 1 dl lingon
  • 2 dl grädde
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Stek renskavet i smör tills det är genomstekt och fått en fin färg.
  2. Tillsätt den finhackade löken och svampen till stekpannan och låt fräsa tills löken är mjuk och svampen fått
    en fin gyllenbrun färg.
  3. Strö över timjan och häll i lingon, grädde och sojasås. Rör om och låt koka upp.
  4. Låt rätten puttra i cirka 5 minuter tills såsen har tjocknat något.
  5. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Servera renskaven med champinjoner och lingon med exempelvis potatismos eller stekt potatis och njut av en
traditionell svensk rätt!

Croque Madame
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up