Renskav med champinjoner och lingon
Recept: Renskav med champinjoner och lingon
Ingredienser:
- 500g renskav
- 250g färska champinjoner, skivade
- 1 gul lök, finhackad
- 2 msk smör
- 1 dl lingon
- 2 dl grädde
- 1 msk sojasås
- 1 tsk timjan
- salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek renskavet i smör tills det är genomstekt och fått en fin färg.
- Tillsätt den finhackade löken och svampen till stekpannan och låt fräsa tills löken är mjuk och svampen fått
en fin gyllenbrun färg. - Strö över timjan och häll i lingon, grädde och sojasås. Rör om och låt koka upp.
- Låt rätten puttra i cirka 5 minuter tills såsen har tjocknat något.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera renskaven med champinjoner och lingon med exempelvis potatismos eller stekt potatis och njut av en
traditionell svensk rätt!