Kardemummakaka

Table
  1. Recept: Kardemummakaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Kardemummakaka

Ingredienser:

  • 3 teskedar malen kardemumma
  • 200 gram smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 teskedar bakpulver

You may also be interested in:  Koka ägg

Gör så här:

  1. Smörj och mjöla en kakform.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. I en skål, blanda kardemumma, smör och socker tills det blir en jämn smet.
  4. Tillsätt mjölk och blanda väl.
  5. Sikta mjöl och bakpulver över smeten och rör om till en slät smet.
  6. Häll smeten i kakformen och jämn ut ytan.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, eller tills en sticka kommer ut torr när den sätts in i kakan.
  8. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i några minuter.
  9. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna helt innan servering.
You may also be interested in:  Morotskaka

Tips:

Servera kardemummakakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Chili con carne med kidneybönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up