Kardemummakaka
Recept: Kardemummakaka
Ingredienser:
- 3 teskedar malen kardemumma
- 200 gram smör
- 2,5 dl socker
- 2 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 3 teskedar bakpulver
Gör så här:
- Smörj och mjöla en kakform.
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en skål, blanda kardemumma, smör och socker tills det blir en jämn smet.
- Tillsätt mjölk och blanda väl.
- Sikta mjöl och bakpulver över smeten och rör om till en slät smet.
- Häll smeten i kakformen och jämn ut ytan.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, eller tills en sticka kommer ut torr när den sätts in i kakan.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i några minuter.
- Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna helt innan servering.
Tips:
Servera kardemummakakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås.