Pommes duchesse - duchessetoppar

Table
  1. Recept: Pommes duchesse - Duchess Potato
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Pommes duchesse - Duchess Potato

Ingredienser:

  • 800g potatis
  • 2 äggulor
  • 50g smör
  • 2 msk mjölk
  • En nypa muskotnöt
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här:

Steg 1: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är helt mjuk.

Steg 2: Häll av vattnet och pressa potatisen genom en potatispress eller använd en stavmixer för att få den slät.

Steg 3: Tillsätt de två äggulorna, smöret och mjölken. Krydda med muskotnöt, salt och peppar. Blanda ordentligt tills alla ingredienser är väl blandade.

Steg 4: Förvärm ugnen till 200°C.

Steg 5: Fyll en spritspåse med potatismassan och spritsa ut små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt.

You may also be interested in:  Krämig carbonara

Steg 6: Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter tills topparna fått en fin gyllenbrun färg.

Steg 7: Ta ut pommes duchesse från ugnen och servera dem varma som tillbehör till din favoriträtt.

Tips:

  • Pommes duchesse passar perfekt till exempelvis en köttbit, kyckling eller fiskrätt.
  • För att variera smaken kan du tillsätta finhackade örter eller riven ost i potatismassan.
  • Se till att potatismassan är välkylt innan du spritsar ut den för att få bästa resultat.

Godaste fisksåsen
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up