Syltade tomater

Table
  1. Syltade tomater
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Syltade tomater

Ingredienser:

  • 1 kg körsbärstomater
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten rödlök
  • Olivolja
You may also be interested in:  Chicken tikka masala

Gör så här:

  1. Tvätta och skär ett kryss i toppen av varje tomat.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och blanchera tomaterna i cirka 30 sekunder.
  3. Skölj tomaterna i kallt vatten och dra av skalet.
  4. Skär vitlöksklyftorna och rödlöken i tunna skivor.
  5. Lägg tomaterna, vitlök, rödlök, vinäger, socker, salt, pepparkorn och oregano i en kastrull.
  6. Värm upp blandningen på medelhög värme och låt den koka i cirka 10 minuter.
  7. Skumma bort skummet från ytan under kokningen.
  8. Häll upp tomaterna i väl rengjorda burkar och fyll på med vätskan från kastrullen.
  9. Fyll burkarna nästan ända upp och toppa med olivolja för att försegla.
  10. Stäng burkarna tätt och förvara dem i kylskåpet i 1-2 veckor innan servering.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Servera de syltade tomaterna som tillbehör till exempelvis ostbrickan, på en sallad eller som smakrik topping på en pizza.

Club sandwich med kyckling och currymajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up