Italiensk kycklinggryta




Italiensk Kycklinggryta Recept

Table
  1. Italiensk Kycklinggryta
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Italiensk Kycklinggryta

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lök, tärnad
  • 2 morötter, skivade
  • 1 paprika, tärnad
  • 10 körsbärstomater, halverade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

You may also be interested in:  Klassisk pizzasallad

Tillagning:

  1. Värm upp olivoljan i en stor gryta eller stekpanna på medelvärme.
  2. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor tills de är gyllenbruna. Ta sedan ut dem från grytan och lägg åt sidan.
  3. I samma gryta, tillsätt lök och vitlök och stek tills de blir genomskinliga och mjuka.
  4. Tillsätt morötter, paprika och körsbärstomater. Stek i några minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  5. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i grytan och tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, oregano, basilika, rosmarin, salt och svartpeppar.
  6. Rör om och låt grytan sjuda under lock i cirka 20-25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och smakerna har blandats väl.
  7. Serv

    Löjromspizza
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up