Bohuslänsk fiskpudding

Table
  1. Bohuslänsk fiskpudding
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Bohuslänsk fiskpudding

Ingredienser:

  • 800g vit fiskfilé
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk dill
  • Smör, till formen

Tillagning:

Steg 1: Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsform med smör.

You may also be interested in:  Zucchinipasta med citron

Steg 2: Koka fisken i mjölk och låt den svalna. Mosa fisken i en skål.

Steg 3: Tillsätt grädde, ägg, ströbröd, salt, vitpeppar och dill i skålen med fisken. Blanda väl.

Steg 4: Häll smeten i den smorda ugnsformen och jämna till ytan.

Steg 5: Grädda puddingen i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter, tills den fått fin färg och har stelnat.

Steg 6: Servera den varm med kokt potatis, grönsaker och en god sås.

Tips:

You may also be interested in:  Kikärtsgryta med ris

Prova att servera fiskpuddingen med en romsås och ett gott vitt vin för en extra lyxig smakupplevelse.

Pinnbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up