Bohuslänsk fiskpudding
Bohuslänsk fiskpudding
Ingredienser:
- 800g vit fiskfilé
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 2 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk dill
- Smör, till formen
Tillagning:
Steg 1: Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsform med smör.
Steg 2: Koka fisken i mjölk och låt den svalna. Mosa fisken i en skål.
Steg 3: Tillsätt grädde, ägg, ströbröd, salt, vitpeppar och dill i skålen med fisken. Blanda väl.
Steg 4: Häll smeten i den smorda ugnsformen och jämna till ytan.
Steg 5: Grädda puddingen i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter, tills den fått fin färg och har stelnat.
Steg 6: Servera den varm med kokt potatis, grönsaker och en god sås.
Tips:
Prova att servera fiskpuddingen med en romsås och ett gott vitt vin för en extra lyxig smakupplevelse.