Dopp i grytan

Table
  1. Recept: Dopp i grytan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Dopp i grytan

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 liter neutral matolja för fritering

You may also be interested in:  Enkel köttfärspaj

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, jäst, socker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och rör om till en smidig deg.
  3. Knåda degen på mjölat bord i ca 5 minuter tills den är elastisk.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Hetta upp olja i en gryta till 180°C.
  6. Dela degen i mindre bitar och platta ut dem till små kakor.
  7. Fritera kakorna i omgångar tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  8. Lyft upp kakorna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  9. Servera dopp i grytan varma med exempelvis sylt, nutella eller vaniljkräm.

Saffransmunkar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up