Kalvfrikadeller i tomatsås
Recept: Kalvfrikadeller i tomatsås
Ingredienser:
- 500g kalvfärs
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 ägg
- ½ dl ströbröd
- ½ dl mjölk
- Salt och peppar efter smak
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk socker
- 2 msk olivolja
- Färsk basilika för garnering
Gör såhär:
- Blanda kalvfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och peppar i en bunke.
- Forma små bollar med händerna och platta till dem för att göra frikadeller.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun yta.
- Under tiden, i en separat kastrull, värm upp krossade tomater, tomatpuré och socker tills det börjar bubbla.
- Reducer värmen och lägg i de stekta frikadellerna i såsen. Låt sjuda i ca 10 minuter.
- Servera kalvfrikadellerna i tomatsås med färsk basilika som garnering. Servera med valfritt tillbehör, som kokt potatis eller pasta.
Tips: För att få extra saftiga frikadeller kan du tillsätta lite grädde i färsblandningen.