Kalvfrikadeller i tomatsås

Table
  1. Recept: Kalvfrikadeller i tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Kalvfrikadeller i tomatsås

Ingredienser:

  • 500g kalvfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • Färsk basilika för garnering
You may also be interested in:  Klassisk råbiff

Gör såhär:

  1. Blanda kalvfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och peppar i en bunke.
  2. Forma små bollar med händerna och platta till dem för att göra frikadeller.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun yta.
  4. Under tiden, i en separat kastrull, värm upp krossade tomater, tomatpuré och socker tills det börjar bubbla.
  5. Reducer värmen och lägg i de stekta frikadellerna i såsen. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  6. Servera kalvfrikadellerna i tomatsås med färsk basilika som garnering. Servera med valfritt tillbehör, som kokt potatis eller pasta.
You may also be interested in:  Smörkräm

Tips: För att få extra saftiga frikadeller kan du tillsätta lite grädde i färsblandningen.

Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up