Saffransgranola
Saffransgranola
Granola är en härlig och nyttig frukost eller mellanmål som du kan göra själv hemma. Här är ett recept på
saffransgranola med en härlig julig twist.
Ingredienser:
- 4 dl havregryn
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl mandlar, hackade
- 1 dl cashewnötter, hackade
- 1 dl kokosflagor
- 1 dl honung
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk saffran
- 1 dl torkade tranbär
Gör såhär:
- Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, mandlar, cashewnötter och kokosflingor i en stor
skål. - I en separat skål, blanda ihop honung, rapsolja, vaniljextrakt och saffran.
- Häll honungsblandningen över havregrynsblandningen och rör om tills allt är väl blandat.
- Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter eller tills granolan fått en gyllene färg. Tänk på att
röra om
då och då för att undvika att granolan bränns. - Ta ut plåten ur ugnen och låt granolan svalna helt.
- När granolan har svalnat, blanda i de torkade tranbären.
- Förvara saffransgranolan i en lufttät burk eller påse.
Njut av din härligt knapriga och saffransdoftande granola till frukost eller som ett gott snack när du är på
språng!