Fläskytterfilé med svampsås och tomatsallad




Recept: Fläskytterfilé med svampsås och tomatsallad



Table
  1. Recept: Fläskytterfilé med svampsås och tomatsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fläskytterfilé med svampsås och tomatsallad

Ingredienser:

  • 400 gram fläskytterfilé
  • 250 gram champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 msk olivolja
  • 300 gram körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • En handfull färsk basilika
  • 1 msk balsamvinäger
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda köttet. Skär fläskytterfilén i skivor och salta och peppra dem efter smak.
  2. Skär champinjonerna i skivor och hacka schalottenlöken och vitlöksklyftorna fint.
  3. Stek fläskytterfilén i olivolja i en stekpanna på hög värme tills de är genomstekta och har fått en fin yta. Ta ut köttet och lägg åt sidan.
  4. I samma panna, stek champinjonerna, schalottenlök och vitlök på medelhög värme tills de har mjuknat och fått lite färg.
  5. Häll i grädden och låt såsen koka upp. Låt sedan sjuda i några minuter tills såsen har tjocknat något.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. För tomatsalladen, skiva körsbärstomaterna och rödlöken.
  8. Blanda tomaterna, löken, basilikan och balsamvinägern i en skål. Salta och peppra efter smak.
  9. Serv

    Päronkompott
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up