Dumlekakor

Table
  1. Recept: Dumlekakor
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Dumlekakor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 15-20 dumlekolor
You may also be interested in:  Rostade salta mandlar

Tillagning:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. 3. Blanda strösocker, farinsocker och ägg i en skål. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl.
  4. 4. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt i smeten. Blanda tills allt har blandats ordentligt.
  5. 5. Dela dumlekolorna i mindre bitar.
  6. 6. Forma bollar med hjälp av två teskedar och tryck en dumlebit i varje boll. Lägg bollarna på en bakplåtspapperklädd plåt.
  7. 7. Grädda i ugnen i ca 9-10 minuter tills kakorna är gyllenbruna och krispiga runt kanterna.
  8. 8. Låt kakorna svalna på plåten innan servering.

Baba au rhum (Romkaka)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up