Barszcz – klar rödbetssoppa

Table
  1. Barszcz – klar rödbetssoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servering:

Barszcz – klar rödbetssoppa

Ingredienser:

  • 6 stora rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 selleristjälk
  • 1 morot
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och riv rödbetorna grovt.
  2. Finhacka löken, vitlöken, selleristjälken och moroten.
  3. Värm upp en stor kastrull med lite olivolja.
  4. Stek lök, vitlök, selleri och morot tills de är mjuka.
  5. Tillsätt de rivna rödbetorna och stek i några minuter till.
  6. Häll i grönsaksbuljongen, vinäger, socker, salt och svartpeppar.
  7. Låt soppan koka upp och sedan sjuda på låg värme i ca 30-40 minuter.
  8. Ta av från värmen och låt soppan svalna något.
  9. Mixa soppan med en stavmixer eller i en blender tills den blir slät.

Servering:

You may also be interested in:  Tacosoppa

Barszcz kan serveras varm eller kall. Det är traditionellt att servera den med rödvinäger och en klick gräddfil eller yoghurt på toppen. Det går även bra att ha i russin eller servera den med polska dumplings, kända som "uszka".

Tzatziki
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up