Mustig gulasch på högrev och potatis

Table
  1. Recept: Mustig gulasch på högrev och potatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser:

  • 800 g högrev
  • 3 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 500 g potatisar
  • 500 ml köttbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Gör såhär:

  1. Skär högreven i tärningar och krydda med salt och peppar.
  2. Hacka lök och vitlök, och skär morötter och potatis i bitar.
  3. Värm upp olivolja i en stor gryta och bryn högrevstärningarna tills de får fin färg. Ta sedan ut köttet och lägg åt sidan.
  4. I samma gryta, stek lök, vitlök, morötter och potatis i några minuter tills de blir mjuka.
  5. Tillsätt paprikapulver och tomatpuré, och blanda väl.
  6. Strö mjöl över grönsakerna och rör om.
  7. Tillsätt krossade tomater och köttbuljong till grytan och blanda väl.
  8. Lägg tillbaka högrevstärningarna i grytan och låt allt koka upp.
  9. Sänk sedan värmen till låg och låt grytan sjuda i ca 2-3 timmar eller tills köttet är mört och smakerna har blandats väl.
  10. Servera varm och njut av den mustiga gulaschen tillsammans med potatis.

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips:

För extra smak kan du lägga till några torkade örter som timjan eller rosmarin under kokningen.

Pastarullar med färskost och skinka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up