Tomatsoppa med basilikacrème

Table
  1. Tomatsoppa med basilikacrème
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tomatsoppa med basilikacrème

Ingredienser:

  • 1 kg färska tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk socker
  • 500 ml grönsaksbuljong
  • 100 ml vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör så här:

  1. Skär tomaterna i klyftor och hacka lök, vitlök, morot och selleri.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och tillsätt löken, vitlöken, moroten och sellerin. Stek på medelhög värme tills grönsakerna mjuknat.
  3. Tillsätt de torkade basilikablad, socker och tomatklyftorna i kastrullen. Rör om och fortsätt steka i ytterligare några minuter.
  4. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen och låt småkoka under lock i cirka 20 minuter.
  5. Medan soppan kokar, ta fram en mixer eller matberedare. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
  6. Tillsätt vispgrädden och rör om väl. Smaka av med salt och peppar.
  7. Värm upp soppan igen på spisen vid servering och toppa med lite extra basilikacrème.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Bon appétit!

Glassbomb med italiensk maräng
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up