Fläskfilé wellington
Recept: Fläskfilé Wellington
Ingredienser:
- 500 g fläskfilé
- 1 rulle färsk smördeg (ca 230 g)
- 200 g champinjoner, hackade
- 1 liten lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk färsk timjan, hackad
- 2 msk dijonsenap
- 2 skivor lufttorkad skinka
- Salt och peppar
- 1 ägg, uppvispat (till pensling)
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 200°C.
- 2. Salta och peppra fläskfilén på alla sidor.
- 3. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskfilén runt om tills den fått fin färg.
- 4. Ta ut fläskfilén från pannan och låt den svalna.
- 5. I samma stekpanna, stek lök, vitlök och champinjoner tills de fått färg.
- 6. Tillsätt timjan och stek ytterligare några minuter.
- 7. Låt fyllningen svalna.
- 8. Rulla ut smördegen på en mjölad yta.
- 9. Bred ut dijonsenap över smördegen.
- 10. Lägg skivorna av lufttorkad skinka ovanpå senapen.
- 11. Placera fläskfilén på skinkan och fördela fyllningen runt om filén.
- 12. Vik in kanterna av smördegen och rulla den runt fläskfilén, se till att skarvarna ligger på undersidan.
- 13. Lägg den inlindade fläskfilén med skarvarna nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
- 14. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
- 15. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun och krispig.
- 16. Ta ut ur ugnen och låt vila i 5 minuter innan du skär upp i skivor.
Tips:
- Servera Fläskfilé Wellington med en krämig potatisgratäng och en fräsch sallad.
- Eventuellt kan du även tillsätta lite grov senap till fyllningen för extra smak.