Fläskfilé wellington

Table
  1. Recept: Fläskfilé Wellington
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Fläskfilé Wellington

Ingredienser:

  • 500 g fläskfilé
  • 1 rulle färsk smördeg (ca 230 g)
  • 200 g champinjoner, hackade
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 skivor lufttorkad skinka
  • Salt och peppar
  • 1 ägg, uppvispat (till pensling)

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Salta och peppra fläskfilén på alla sidor.
  3. 3. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskfilén runt om tills den fått fin färg.
  4. 4. Ta ut fläskfilén från pannan och låt den svalna.
  5. 5. I samma stekpanna, stek lök, vitlök och champinjoner tills de fått färg.
  6. 6. Tillsätt timjan och stek ytterligare några minuter.
  7. 7. Låt fyllningen svalna.
  8. 8. Rulla ut smördegen på en mjölad yta.
  9. 9. Bred ut dijonsenap över smördegen.
  10. 10. Lägg skivorna av lufttorkad skinka ovanpå senapen.
  11. 11. Placera fläskfilén på skinkan och fördela fyllningen runt om filén.
  12. 12. Vik in kanterna av smördegen och rulla den runt fläskfilén, se till att skarvarna ligger på undersidan.
  13. 13. Lägg den inlindade fläskfilén med skarvarna nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
  14. 14. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
  15. 15. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun och krispig.
  16. 16. Ta ut ur ugnen och låt vila i 5 minuter innan du skär upp i skivor.

You may also be interested in:  Rödvinbärssaft

Tips:

  • Servera Fläskfilé Wellington med en krämig potatisgratäng och en fräsch sallad.
  • Eventuellt kan du även tillsätta lite grov senap till fyllningen för extra smak.

Mormors köttfärs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up