Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Table
  1. Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ingredienser:

  • 200 g mangopuré
  • 300 g vispgrädde
  • 100 g socker
  • 6 gelatinblad
  • 200 g hallon
  • 50 g lakritspulver
  • 50 g florsocker
You may also be interested in:  Hjortstek med rostad rotselleri stuvad skogssvamp och tranbärschutney

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter så att de blir mjuka.
  2. Värm mangopurén i en kastrull tills den blir varm, men se till att den inte kokar.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt de mjuka gelatinbladen, rör om tills de löser upp sig helt.
  4. Låt mangosmeten svalna till rumstemperatur.
  5. Vispa grädden tillsammans med sockret tills det blir en fast konsistens.
  6. Gradvis tillsätt mangosmeten i grädden och blanda väl.
  7. Häll moussen i en rund form med löstagbara kanter och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
  8. Blanda lakritspulver och florsocker i en skål.
  9. Ta ut tårtan från kylen och dekorera med hallon och lakritsmaränger ovanpå.
  10. Servera och njut!
Sötsur sås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up