Crêpes med karljohanssvamp

Table
  1. Crêpes med karljohanssvamp
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Crêpes med karljohanssvamp

Ingredienser:

  • 200g vetemjöl
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 75g smör
  • 200g färsk karljohanssvamp
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Färsk persilja
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Börja med att göra crêpes-smeten. I en stor skål, vispa ihop vetemjöl, ägg och hälften av mjölken till en slät smet.
  2. Tillsätt resten av mjölken och fortsätt vispa tills smeten är helt jämn och utan klumpar. Låt smeten vila i ca 30 minuter.
  3. Under tiden kan du förbereda svampfyllningen. Rensa och skär karljohanssvampen i mindre bitar.
  4. Hacka schalottenlök och vitlöksklyftor fint.
  5. I en stekpanna, smält smör och tillsätt lök och vitlök. Stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
  6. Lägg i svampen och stek på medelhög värme tills vätskan har kokat bort och svamparna har fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Krydda med salt, peppar och färsk persilja efter smak.
  8. Ta från värmen och låt svampfyllningen svalna något.
  9. När crêpes-smeten har vilat, smällt smör i en stekpanna på medelvärme.
  10. Häll en liten del av smeten i pannan och vrid pannan i cirklar för att fördela smeten jämnt.
  11. Stek crêpesen tills den är gyllenbrun på båda sidor, upprepa processen för resten av smeten.
  12. Fyll varje crêpes med svampfyllningen, vik ihop och servera varma.
You may also be interested in:  Pizza bianco med skogssvamp och Folke

Tips: Du kan servera crêpesna med en sallad eller som förrätt.

Smördegsflarn med ricotta päron och ädelost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up