Rabarbermarmelad

Table
  1. Recept: Rabarbermarmelad
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Recept: Rabarbermarmelad

Ingredienser

  • 500 g rabarber, skuren i bitar
  • 500 g syltsocker
  • 1 st citron, saften och skalet
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda rabarber, syltsocker och citronsaft i en kastrull.
  2. Låt blandningen koka upp och sjud på medelvärme i ca 10 minuter, eller tills rabarbern är mjuk.
  3. Rör om då och då så att det inte bränner fast i botten.
  4. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt citronskal samt vaniljsocker. Rör om väl.
  5. Häll upp marmeladen i varma, rena burkar och förslut ordentligt.
  6. Låt svalna helt innan burkarna förvaras i kylskåp.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips

Servera rabarbermarmeladen på nybakat bröd eller använd den som fyllning i paj eller bakverk.

Profiteroles med kastanjekräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up