Rosendals morotstårta
Recept: Rosendals morotstårta
Ingredienser:
- 300g morötter
- 200g vetemjöl
- 200g socker
- 150ml rapsolja
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 nypa salt
- 150g färskost
- 150g florsocker
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175°C och smörj och mjöla en rund form.
- Riv morötterna fint.
- I en stor skål, vispa ägg och socker tills det blir ljust och fluffigt.
- Tillsätt rapsolja och vaniljsocker och blanda väl.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt.
- Tillsätt de torra ingredienserna till äggsmeten och blanda försiktigt.
- Vänd ner de rivna morötterna i smeten.
- Häll smeten i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
- Låt tårtan svalna helt innan du tar ut den ur formen.
- I en separat skål, vispa färskost och florsocker till en slät frosting.
- Bred frostingen över den avsvalnade tårtan.
- Dekorera med valfritt ätbart pynt, som t.ex. färska bär.
Servera och njut av denna läckra Rosendals morotstårta!