Rosendals morotstårta

Table
  1. Recept: Rosendals morotstårta
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Rosendals morotstårta

Ingredienser:

  • 300g morötter
  • 200g vetemjöl
  • 200g socker
  • 150ml rapsolja
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • 150g färskost
  • 150g florsocker

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj och mjöla en rund form.
  2. Riv morötterna fint.
  3. I en stor skål, vispa ägg och socker tills det blir ljust och fluffigt.
  4. Tillsätt rapsolja och vaniljsocker och blanda väl.
  5. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna till äggsmeten och blanda försiktigt.
  7. Vänd ner de rivna morötterna i smeten.
  8. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
  9. Låt tårtan svalna helt innan du tar ut den ur formen.
  10. I en separat skål, vispa färskost och florsocker till en slät frosting.
  11. Bred frostingen över den avsvalnade tårtan.
  12. Dekorera med valfritt ätbart pynt, som t.ex. färska bär.
You may also be interested in:  Laxsida i ugn med romsås

Servera och njut av denna läckra Rosendals morotstårta!

Misosoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up