Inbakad oxfilé med svamp

Table
  1. Inbakad oxfilé med svamp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Inbakad oxfilé med svamp

Ingredienser:

  • 600g oxfilé
  • 250g svamp
  • 2 ark smördeg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 ägg (till pensling)
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. 1. Förbered svampfyllningen: Hacka svampen, vitlöken och löken fint. Stek svamp, vitlök och lök i en stekpanna med smör tills all vätska har kokat bort. Tillsätt salt och peppar efter smak. Låt svalna.
  2. 2. Förbered oxfilén: Krydda oxfilén med salt och peppar. Bryn den snabbt på hög värme i en stekpanna med lite smör. Låt svalna.
  3. 3. Montera rätten: Rulla ut smördegen på en arbetsyta och skär den i två lika stora rektanglar. Lägg en rektangel på en bakplåtspapperklädd plåt. Lägg oxfilén på smördegrektangeln och täck den med svampfyllningen.
  4. 4. Vik in kanterna: Täck oxfilén och svampen med den andra smördegsrektangeln. Tryck runt kanterna med en gaffel för att stänga paketet tätt.
  5. 5. Grädda: Pensla paketet med ägg och grädda i ugnen på 200°C i ca 25-30 minuter, eller tills smördegen fått en gyllene färg.
  6. 6. Servera: Ta ut paketet ur ugnen och låt det svalna något innan du skär det i skivor och serverar det.
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Servera det inbakade oxfilépaketet med en sallad och en god sås för att få en härlig och smakfull måltid.

Krämiga nudlar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up