Inbakad oxfilé med svamp
Inbakad oxfilé med svamp
Ingredienser:
- 600g oxfilé
- 250g svamp
- 2 ark smördeg
- 2 vitlöksklyftor
- 1 lök
- 1 ägg (till pensling)
- Salt och peppar
Gör så här:
- 1. Förbered svampfyllningen: Hacka svampen, vitlöken och löken fint. Stek svamp, vitlök och lök i en stekpanna med smör tills all vätska har kokat bort. Tillsätt salt och peppar efter smak. Låt svalna.
- 2. Förbered oxfilén: Krydda oxfilén med salt och peppar. Bryn den snabbt på hög värme i en stekpanna med lite smör. Låt svalna.
- 3. Montera rätten: Rulla ut smördegen på en arbetsyta och skär den i två lika stora rektanglar. Lägg en rektangel på en bakplåtspapperklädd plåt. Lägg oxfilén på smördegrektangeln och täck den med svampfyllningen.
- 4. Vik in kanterna: Täck oxfilén och svampen med den andra smördegsrektangeln. Tryck runt kanterna med en gaffel för att stänga paketet tätt.
- 5. Grädda: Pensla paketet med ägg och grädda i ugnen på 200°C i ca 25-30 minuter, eller tills smördegen fått en gyllene färg.
- 6. Servera: Ta ut paketet ur ugnen och låt det svalna något innan du skär det i skivor och serverar det.
Servera det inbakade oxfilépaketet med en sallad och en god sås för att få en härlig och smakfull måltid.