Fetaost- och tomatpasta

Table
  1. Recept: Fetaost- och tomatpasta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Fetaost- och tomatpasta

Ingredienser:

  • 250 g pasta
  • 200 g fetaost
  • 400 g krossade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Se till att den blir al dente och häll sedan av vattnet.
  2. I en stekpanna, häll olivolja och stek vitlöken på medelhög värme i cirka 1 minut tills den blir gyllene och aromatisk.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna till stekpannan och låt dem koka upp.
  4. Blanda i oregano och basilika och koka såsen i cirka 5 minuter, rör om då och då.
  5. Tillsätt fetaosten i stekpannan och rör om tills den smälter och blandas väl med såsen.
  6. Smaka av med salt och peppar enligt din egen smak.
  7. Häll den färdiga pastan i stekpannan med såsen och blanda väl så att pastan täcks av såsen.
  8. Servera genast och njut av din läckra fetaost- och tomatpasta!
Vegansk inlagd sill av aubergine
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up