Fetaost- och tomatpasta
Recept: Fetaost- och tomatpasta
Ingredienser:
- 250 g pasta
- 200 g fetaost
- 400 g krossade tomater
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Se till att den blir al dente och häll sedan av vattnet.
- I en stekpanna, häll olivolja och stek vitlöken på medelhög värme i cirka 1 minut tills den blir gyllene och aromatisk.
- Tillsätt de krossade tomaterna till stekpannan och låt dem koka upp.
- Blanda i oregano och basilika och koka såsen i cirka 5 minuter, rör om då och då.
- Tillsätt fetaosten i stekpannan och rör om tills den smälter och blandas väl med såsen.
- Smaka av med salt och peppar enligt din egen smak.
- Häll den färdiga pastan i stekpannan med såsen och blanda väl så att pastan täcks av såsen.
- Servera genast och njut av din läckra fetaost- och tomatpasta!