Daal på röda linser
Recept: Daal på röda linser
Ingredienser:
- 2 koppar röda linser
- 1 medium lök, fint hackad
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk korianderpulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 4 koppar vatten
Gör såhär:
- Skölj de röda linserna noga och låt dem rinna av.
- I en stor kastrull, hetta upp olivoljan och stek löken tills den är mjuk och transparent.
- Tillsätt vitlök, spiskummin, korianderpulver, gurkmeja, chilipulver och salt.
- Tillsätt de sköljda linserna och stek dem i kryddblandningen i cirka 2 minuter.
- Tillsätt vattnet och låt det koka upp.
- Minska värmen och låt det sjuda i cirka 20 minuter eller tills linserna är mjuka och mosiga.
- Servera varmt med ris eller naanbröd.
Bon appétit!